Камък за заточване на ножове AmXea, 2 зърна, 1000/6000, неплъзгаща се бамбукова основа, водач за ъгъл на заточване

Ножът несъмнено е най-важният инструмент в кухнята, но е важно острието му да е остро. Когато острието е тъпо, имаме по-малък контрол върху ножа и има по-голяма вероятност той да се изплъзне от храната, което прави готвенето разочароващо и опасно.
Острият нож няма да ви даде уменията за рязане на готвач, но ще направи приготвянето на храната много по-бързо и лесно.
Въпреки че, когато купуваме ножове или други прибори, дори не се замисляме да ги заточваме, това е неизбежно, защото колкото и да сме похарчили, за да ги купим, всички ножове се изтъпяват с времето.
|
 |
 |
Използването на камък за заточване е един от най-добрите и най-препоръчителните методи за заточване на остриета.
Брусовете всъщност са правоъгълни каменни блокове, които работят подобно на шмиргел. Всеки камък има определено зърно, което помага за ремонта, заточването или шлайфането на остриетата. Колкото по-дребно е зърното, толкова по-груб е камъкът.
|
Брусовете amXea имат две страни с различни зърна, които предлагат комбинация, която трябва да покрие почти всички изисквания и нужди за поддръжка на острието.
Изработени от корунд, издръжлив материал, устойчив на топлина и корозия, камъните за заточване представляват отлично и достъпно решение и са необходим инструмент за всяка кухня, като са подходящи за почти всички видове ножове.
Те са лесни за транспортиране, могат да се използват на открито от всеки, от аматьори до професионални готвачи и могат да бъдат идеалният подарък за семейството или приятелите.

Универсално и ефективно средство
Въпреки че най-често се използват за заточване на остриета на ножове (кухненски ножове, ловни ножове, джобни ножове и др.), тези камъни са подходящи и за различни инструменти и инструменти, като: ножици, инструменти за градинарство или скулптура, длета, различни инструменти с остриета и др.
важно! Не заточвайте назъбени остриета и керамични ножове с този абразивен камък!

песъчинки
Изборът на правилния камък зависи от определени фактори, като: вид на острието, степен на износване, честота и цел на използване на острието. Камъните за заточване се използват в зависимост от степента на повреда на острието и размерите на техните зърна, от най-абразивните до най-фините.
В повечето ситуации и за получаване на задоволителни резултати са необходими поне 2 или 3 гранулации: една за ремонт (ако е приложимо), една за заточване и една за довършване.

Груби камъни - камъни с размер на зърното под 1000.
Тези камъни обикновено и най-често се използват за ремонт на повредени, изключително тъпи ножове, които изобщо нямат ръбове. Въпреки това, уверете се, че не ги използвате за нормално заточване на острието, защото поради абразията си, те не оставят най-доброто покритие на ръба на острието.
Средни камъни - камъни със зърно между 1000 и 3000.
Камъните със средна зърненост са най-добри за действително заточване на ножове, които не са повредени и са фантастични за осигуряване на този много остър ръб.
На първо място, важно е да знаете, че основният камък за заточване на ножове е камъкът с песъчинки 1000, който има достатъчно абразивни свойства за заточване на ножове. Но трябва да се отбележи, че камъните с 2000-3000 грит са по-малко груби и са по-подходящи за хора, които предпочитат да точат ножовете си по-често.
Довършителни камъни - камъни със зърнистост между 3000 и 8000.
Довършителните камъни се използват за шлайфане, полиране на ръбовете и изглаждане на остриетата.
Камък с песъчинка 4000 е достатъчно фин, за да премахне фините драскотини, оставени от по-едрите камъни и да полира повърхността и да намали разликата между заточването и завършването.
Трябва обаче да се вземе предвид целта, за която ще се използват ножовете. При нож за рязане на месо е достатъчен грит между 3000 и 6000, докато за ножове за рязане на зеленчуци и плодове се препоръчва грит до 8000.
Неплъзгаща се основа от бамбук
За да се повиши безопасността и да се направи целият процес възможно най-ефективен, камъкът се предлага с външна основа от бамбук.
Има противоплъзгащ слой на дъното, който осигурява стабилността на камъка, така че камъкът да остане във фиксирана позиция и да не се изплъзва от плота по време на употреба, като в същото време предпазва повърхността на плот от драскотини.
|
 |
 |
Гумена опора
Камъкът е снабден и с черна гумена опора.
Когато използвате камъка, опората се намира между камъка и бамбуковата основа и има ролята да поддържа камъка фиксиран вътре в основата по време на процеса на заточване на остриетата.
|
Ъглово ръководство
Ключът към постигане на задоволителни резултати при използване на точило е поддържането на постоянен ъгъл и натиск, докато острието се движи по повърхността на камъка.
Водачът за ъгъл на заточване ще ви помогне да поддържате правилния ъгъл и да прилагате постоянен натиск, докато заточвате острието, което прави процеса на заточване и шлифоване по-безопасен, лесен и много ефективен.
|
 |
 |
Безопасен и лесен за използване
Въпреки че целият процес на заточване на ножове може да изглежда обезсърчителен, особено за човек без опит, той не е толкова сложен, колкото изглежда. Заточването на ножове с тези камъни изисква търпение, за да се научите как да ги използвате, и малко умения, които със сигурност ще бъдат придобити с времето.
Въпреки това е важно да изберете камък за заточване, който отговаря на вашите нужди, в зависимост от острието на ножа.
|
Инструкции за употреба:
1) Потопете камъка във вода за приблизително 15 - 20 минути. Когато малки въздушни мехурчета вече не се появяват на повърхността на водата, камъкът е абсорбирал достатъчно количество вода. Внимателен! Не поставяйте бамбуковата основа във водата!
2) Поставете камъка върху гумената опора (обикновено първо с по-абразивната страна нагоре), след това върху бамбуковата основа, за да предотвратите подхлъзване и да сте сигурни, че камъкът е фиксиран в една позиция, докато се използва.
3) След това поставете основата в хоризонтално положение върху подходяща, равна и стабилна работна повърхност (като маса или плот).
4) Поставете водача за ъгъла на заточване върху ножа, което ще ви позволи да поддържате правилния ъгъл и безопасно да прилагате постоянен натиск, докато заточвате острието.
5) Тогава ръбът на ножа ще влезе в контакт с абразивната повърхност на камъка под относително малък ъгъл, приблизително 15-25 градуса. Колкото по-малък е ъгълът, толкова по-остър ще бъде ножът. В повечето случаи контактният ъгъл е предварително определен от началния ъгъл на заточване на съответното острие на ножа. Острието трябва да е ориентирано така, че да не е насочено към човешкото тяло.
6) С плавни движения, напред и назад, натиснете острието на ножа напред върху абразивната повърхност на камъка (движение, което отдалечава острието на ножа от тялото ви). Запазвайки наклонената позиция, спомената по-горе, дръпнете острието на ножа назад, по посока на тялото си.
7) Повторете това действие, докато острието стане достатъчно остро. Ако едната страна на острието е правилно заточена, завъртете ножа и използвайте същите движения, за да заточите другата страна на острието.
8) След като завършите процеса на заточване, почистете ножа с влажна кърпа или вода, след което го оставете да изсъхне.
9) Изплакнете камъка с вода и почистете остатъците, след което го поставете на проветриво място да изсъхне. Съхранявайте и пазете камъка сух.

Съвети!
Стъпките на употреба се следват за всяко гранулиране поотделно, като винаги се започва с по-абразивното гранулиране и се продължава с по-финото гранулиране.
За добри резултати поддържайте постоянен ъгъл от двете страни.
За да поддържате влажността и да предотвратите твърде високата температура, пръскайте вода върху повърхността на камъка постоянно по време на процеса на заточване.
Не избърсвайте остатъците, които се натрупват при използване на точилния камък, тъй като това помага за заточване на ножовете.
Работете бавно и не бързайте! Вместо това се фокусирайте върху поддържането на постоянен натиск и ъгъл, докато движите острието по повърхността на камъка.
Съдържание на опаковката
Включен пакет:
1 х камък с две зърна за заточване на ножове
1 х гумена стойка
1 х неплъзгаща се бамбукова основа
1 х ъглов водач
1 x ръководство за употреба ръководство
важно!
1. Не използвайте само средата, а цялата повърхност на камъка.
2. Не шлифовайте с него назъбени остриета и керамични ножове!
3. Не позволявайте на деца да си играят с продукта или да точат ножове!
4. Уверете се, че пръстите ви не влизат в контакт с камъка по време на употреба.
5. Камъните може да имат зърна с различни цветове от показаните.
6. Цялата информация, използвана за описание на продукта (статични/динамични изображения/мултимедийни презентации и др.) не представлява договорно задължение, има информативна роля и се използва изключително като презентация.