Камък за заточване на ножове AmXea, 1000/6000, 2 зърна, Гумена опора, Неплъзгаща се дървена основа, Водач за ъгъл на заточване, Черен

Избери Гранулация: 1000/6000

Очаквана доставка в:

Информация :
  • Получавате 2 точки при плащане с еMAG карта виж повече

  • Право на връщане до 14 дни

59,40 лв.

50,48 лв.

/ 25,81

Спестяваш: 15%

Предлаган и с доставка от: QMOBILI

В наличност eMAG Genius

финансиране от 8,41 лв. / месец виж повече

Купи на изплащане
от 8,41 лв.

Зарежда

Зарежда

Описание

 

Камък за заточване на ножове AmXea, 2 зърна, 1000/6000, неплъзгаща се бамбукова основа, водач за ъгъл на заточване

 

остри каменни ножове amxea

Ножът несъмнено е най-важният инструмент в кухнята, но е важно острието му да е остро. Когато острието е тъпо, имаме по-малък контрол върху ножа и има по-голяма вероятност той да се изплъзне от храната, което прави готвенето разочароващо и опасно.

Острият нож няма да ви даде уменията за рязане на готвач, но ще направи приготвянето на храната много по-бързо и лесно.
Въпреки че, когато купуваме ножове или други прибори, дори не се замисляме да ги заточваме, това е неизбежно, защото колкото и да сме похарчили, за да ги купим, всички ножове се изтъпяват с времето.

остри каменни ножове amxea
остри каменни ножове amxea

Използването на камък за заточване е един от най-добрите и най-препоръчителните методи за заточване на остриета.
Брусовете всъщност са правоъгълни каменни блокове, които работят подобно на шмиргел. Всеки камък има определено зърно, което помага за ремонта, заточването или шлайфането на остриетата. Колкото по-дребно е зърното, толкова по-груб е камъкът.

 

Брусовете amXea имат две страни с различни зърна, които предлагат комбинация, която трябва да покрие почти всички изисквания и нужди за поддръжка на острието.
Изработени от корунд, издръжлив материал, устойчив на топлина и корозия, камъните за заточване представляват отлично и достъпно решение и са необходим инструмент за всяка кухня, като са подходящи за почти всички видове ножове.
Те са лесни за транспортиране, могат да се използват на открито от всеки, от аматьори до професионални готвачи и могат да бъдат идеалният подарък за семейството или приятелите.

заточен камък, ножове амксея, две лица, две зърна

 

Универсално и ефективно средство

Въпреки че най-често се използват за заточване на остриета на ножове (кухненски ножове, ловни ножове, джобни ножове и др.), тези камъни са подходящи и за различни инструменти и инструменти, като: ножици, инструменти за градинарство или скулптура, длета, различни инструменти с остриета и др.

важно! Не заточвайте назъбени остриета и керамични ножове с този абразивен камък!

заточване на каменни ножове amxea универсален инструмент

 

песъчинки

Изборът на правилния камък зависи от определени фактори, като: вид на острието, степен на износване, честота и цел на използване на острието. Камъните за заточване се използват в зависимост от степента на повреда на острието и размерите на техните зърна, от най-абразивните до най-фините.
В повечето ситуации и за получаване на задоволителни резултати са необходими поне 2 или 3 гранулации: една за ремонт (ако е приложимо), една за заточване и една за довършване.

остри каменни ножове amxea гранулации

 

Груби камъни - камъни с размер на зърното под 1000.

Тези камъни обикновено и най-често се използват за ремонт на повредени, изключително тъпи ножове, които изобщо нямат ръбове. Въпреки това, уверете се, че не ги използвате за нормално заточване на острието, защото поради абразията си, те не оставят най-доброто покритие на ръба на острието.

Средни камъни - камъни със зърно между 1000 и 3000.

Камъните със средна зърненост са най-добри за действително заточване на ножове, които не са повредени и са фантастични за осигуряване на този много остър ръб.
На първо място, важно е да знаете, че основният камък за заточване на ножове е камъкът с песъчинки 1000, който има достатъчно абразивни свойства за заточване на ножове. Но трябва да се отбележи, че камъните с 2000-3000 грит са по-малко груби и са по-подходящи за хора, които предпочитат да точат ножовете си по-често.

Довършителни камъни - камъни със зърнистост между 3000 и 8000.

Довършителните камъни се използват за шлайфане, полиране на ръбовете и изглаждане на остриетата.
Камък с песъчинка 4000 е достатъчно фин, за да премахне фините драскотини, оставени от по-едрите камъни и да полира повърхността и да намали разликата между заточването и завършването.
Трябва обаче да се вземе предвид целта, за която ще се използват ножовете. При нож за рязане на месо е достатъчен грит между 3000 и 6000, докато за ножове за рязане на зеленчуци и плодове се препоръчва грит до 8000.

Неплъзгаща се основа от бамбук

За да се повиши безопасността и да се направи целият процес възможно най-ефективен, камъкът се предлага с външна основа от бамбук.
Има противоплъзгащ слой на дъното, който осигурява стабилността на камъка, така че камъкът да остане във фиксирана позиция и да не се изплъзва от плота по време на употреба, като в същото време предпазва повърхността на плот от драскотини.

ножове за заточване на камъни amxea неплъзгаща се бамбукова основа
камък за заточване amxea ножове неплъзгаща се гумена опора

Гумена опора

Камъкът е снабден и с черна гумена опора.
Когато използвате камъка, опората се намира между камъка и бамбуковата основа и има ролята да поддържа камъка фиксиран вътре в основата по време на процеса на заточване на остриетата.

Ъглово ръководство

Ключът към постигане на задоволителни резултати при използване на точило е поддържането на постоянен ъгъл и натиск, докато острието се движи по повърхността на камъка.
Водачът за ъгъл на заточване ще ви помогне да поддържате правилния ъгъл и да прилагате постоянен натиск, докато заточвате острието, което прави процеса на заточване и шлифоване по-безопасен, лесен и много ефективен.

остър камък amxea ножове ъглов водач
остри каменни ножове amxea лесни за използване

Безопасен и лесен за използване

Въпреки че целият процес на заточване на ножове може да изглежда обезсърчителен, особено за човек без опит, той не е толкова сложен, колкото изглежда. Заточването на ножове с тези камъни изисква търпение, за да се научите как да ги използвате, и малко умения, които със сигурност ще бъдат придобити с времето.
Въпреки това е важно да изберете камък за заточване, който отговаря на вашите нужди, в зависимост от острието на ножа.

Инструкции за употреба:

1) Потопете камъка във вода за приблизително 15 - 20 минути. Когато малки въздушни мехурчета вече не се появяват на повърхността на водата, камъкът е абсорбирал достатъчно количество вода. Внимателен! Не поставяйте бамбуковата основа във водата!
2) Поставете камъка върху гумената опора (обикновено първо с по-абразивната страна нагоре), след това върху бамбуковата основа, за да предотвратите подхлъзване и да сте сигурни, че камъкът е фиксиран в една позиция, докато се използва.
3) След това поставете основата в хоризонтално положение върху подходяща, равна и стабилна работна повърхност (като маса или плот).
4) Поставете водача за ъгъла на заточване върху ножа, което ще ви позволи да поддържате правилния ъгъл и безопасно да прилагате постоянен натиск, докато заточвате острието.
5) Тогава ръбът на ножа ще влезе в контакт с абразивната повърхност на камъка под относително малък ъгъл, приблизително 15-25 градуса. Колкото по-малък е ъгълът, толкова по-остър ще бъде ножът. В повечето случаи контактният ъгъл е предварително определен от началния ъгъл на заточване на съответното острие на ножа. Острието трябва да е ориентирано така, че да не е насочено към човешкото тяло.
6) С плавни движения, напред и назад, натиснете острието на ножа напред върху абразивната повърхност на камъка (движение, което отдалечава острието на ножа от тялото ви). Запазвайки наклонената позиция, спомената по-горе, дръпнете острието на ножа назад, по посока на тялото си.
7) Повторете това действие, докато острието стане достатъчно остро. Ако едната страна на острието е правилно заточена, завъртете ножа и използвайте същите движения, за да заточите другата страна на острието.
8) След като завършите процеса на заточване, почистете ножа с влажна кърпа или вода, след което го оставете да изсъхне.
9) Изплакнете камъка с вода и почистете остатъците, след което го поставете на проветриво място да изсъхне. Съхранявайте и пазете камъка сух.

инструкции за употреба на ножове за заточване на камъни amxea

 

Съвети!

Стъпките на употреба се следват за всяко гранулиране поотделно, като винаги се започва с по-абразивното гранулиране и се продължава с по-финото гранулиране.
За добри резултати поддържайте постоянен ъгъл от двете страни.
За да поддържате влажността и да предотвратите твърде високата температура, пръскайте вода върху повърхността на камъка постоянно по време на процеса на заточване.
Не избърсвайте остатъците, които се натрупват при използване на точилния камък, тъй като това помага за заточване на ножовете.
Работете бавно и не бързайте! Вместо това се фокусирайте върху поддържането на постоянен натиск и ъгъл, докато движите острието по повърхността на камъка.

 

Съдържание на опаковката

Включен пакет:
1 х камък с две зърна за заточване на ножове
1 х гумена стойка
1 х неплъзгаща се бамбукова основа
1 х ъглов водач
1 x ръководство за употреба ръководство

 

важно!

1. Не използвайте само средата, а цялата повърхност на камъка.
2. Не шлифовайте с него назъбени остриета и керамични ножове!
3. Не позволявайте на деца да си играят с продукта или да точат ножове!
4. Уверете се, че пръстите ви не влизат в контакт с камъка по време на употреба.
5. Камъните може да имат зърна с различни цветове от показаните.
6. Цялата информация, използвана за описание на продукта (статични/динамични изображения/мултимедийни презентации и др.) не представлява договорно задължение, има информативна роля и се използва изключително като презентация.

Спецификации

Общи характеристики

Тип продукт Камък за заточване
Тип Ръчна
Функции Полиране Довършване Заточване
Опции точене Фино Средно Дебело
Материал Камък
Гранулация 1000/6000
Съдържание пакет 1 x Инструкции 1 x Бамбукова стойка 1 x Точило 1 x гумена стойка 1 x Водач под ъгъл

Производител: amXea

eMAG.bg полага постоянни усилия да съхрани точната информация от тази страница. Рядко има съдържание с неточности – снимката е с информативен характер и може да съдържа аксесоари, които не са включени в стандартния пакет; някои от спецификациите или цените могат да бъдат променени от производителя без предизвестие или могат да съдържат експлоатационни грешки. Всички промоции, предлагани в сайта, се предлагат до изчерпване на количествата.

Зарежда

Зарежда

Ревюта


4.93

29 ревюта

30

Ревю на клиенти на eMAG

97%

Позитивни ревюта


Анонимен

21 ное 2024 | eMAG Румъния

Ревю за 3000/8000

Отлично

 Ревю на клиент на еМАG

Все още не съм го използвал, но изглежда добре

Автоматично преведено ревю

Добави коментар

Анонимен

16 ное 2024 | eMAG Румъния

Ревю за 1000/3000

Недоволен

 Ревю на клиент на еМАG

Бариантата от 1000 на 6000 има 5*, но имах връщане при 1000 на 3000, при което бамбуковата опора беше счупена.

Автоматично преведено ревю

Добави коментар

Анонимен

25 окт 2024 | eMAG Румъния

Ревю за 2000/5000

Отлично

 Ревю на клиент на еМАG

Идеалният камък за заточване на ножове

Автоматично преведено ревю

Добави коментар

Анонимен

16 юли 2024 | eMAG Румъния

Ревю за 400/1000

препоръчвам

 Ревю на клиент на еМАG

Съотношение качество-цена, много добър продукт. Използвах го за кухненски ножове, които бяха доста тъпи и наистина много добре остри :)

Автоматично преведено ревю

Добави коментар

Анонимен

07 апр 2024 | eMAG Румъния

Ревю за 1000/6000

препоръчвам

Ревю на Ползвател на еМАG

Много доволен

Автоматично преведено ревю

Добави коментар

Анонимен

12 ное 2023 | eMAG Румъния

Ревю за 1000/3000

Много доволен

 Ревю на клиент на еМАG

Качествен продукт. Следвайки препоръките от бележките на производителя, допълнени с тези на други купувачи, кухненските ножове в крайна сметка режеха като бръснач. Имате нужда от малко практика, докато намерите правилния ъгъл и движения за най-добро заточване. Препоръчвам с увереност.

Автоматично преведено ревю

Добави коментар

Анонимен

11 авг 2023 | eMAG Румъния

Ревю за 1000/6000

Много доволен

 Ревю на клиент на еМАG

С минимални умения успях да имам супер остри ножове в кухнята!

Автоматично преведено ревю

Добави коментар

Hovhannes Ter-Kazaryan

27 юли 2023

Ревю за 1000/6000

Отличен

 Ревю на клиент на еМАG

Добро качество.Много съм доволен от продукта

Добави коментар

Анонимен

04 юли 2023 | eMAG Румъния

Ревю за 3000/8000

Много доволен

 Ревю на клиент на еМАG

Много полезно, качествено!

Автоматично преведено ревю

Добави коментар

Анонимен

02 юни 2023 | eMAG Румъния

Ревю за 1000/6000

5/5

 Ревю на клиент на еМАG

Имам го от една година, върши си работата както трябва. Докато знаете как да го използвате, няма да има проблем.

Автоматично преведено ревю

Добави коментар

Зарежда

Зарежда

Въпроси и отговори от клиенти (1 въпрос)